Data: 2001-07-10 15:24:07
Temat: Re: a co z cukinią ?
Od: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au>
Pokaż wszystkie nagłówki
Z ust mi to wyjelas, tylko ja robie farsz z ryzu (wegetarianski) - ugotowac
brazowy ryz z dzikim ryzem (proporcje z grubsza 2/3 ryzu 1/3 dzikiego) w
rosolku z kostki. Osobno usmazyc cebuli z pokrojonymi pieczarkami, wymieszac
z ryzem i nadziewac. Mozna posypac serem, i owszem. Jak cos zapiekam pod
serem, to tarty ser mieszam z rozgniecionymi na okruchy krakersami,
ewentualnie bulka tarta - dodaje chrupkosci.
Ania
Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:9iet50$9in$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "AvV" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:9iessv$80s$1@news.tpi.pl...
> >
> > Mam jeszcze pytanko co fajnego mogę zrobić z cukinią? Dodałam ją
ostatnio
> do
> > lecso i było super, ale może coś z cukinią w roli głównej?
> > --
> > Adelka.
>
> Możesz ją przekroić wzdłuż i nafaszerować - ja robię np. farsz z soczewicy
z
> podsmażoną cebulką, mieszam z surowym jajkiem, dodaję przyprawy,
> ładuję to do cukinii bądż kabaczka, posypuję serem i do piekarnika.
> Jest to pyszny i sycący obiadek.
>
> pozdrawiam
> Basia
> >
> >
>
|