Data: 2007-08-20 04:33:19
Temat: Re: a jak się robi chałwę?
Od: BBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jacek Ostaszewski pisze:
> Solanka, różnego autoramentu, to w knajpach. Jakieś szczupaki, sudaki,
> osietrina, ikra krasnaja i czornaja...
O ile będą jakieś knajpy tam, gdzie będę.
W co mocno wątpię.
> Ja kupiłem, i żałuję, że nie kupiełem więCej, zestawy dwa do robienia
> kwasu "instant". Nie do końca on taki jak z beczki, ale tego sIę
> podrobić nie da. Pudełko wielk. dwóch paczek papierosów, w tym są 3
> komplety odczynników, każdy na 3 litry: jakiś karmel w folii, jakieś
> drożdże, ty dajesz 3 l wody i ok. 1 szkl. cukru. Po dobie jest do
> konsumpcji.
O! Nie pamiętasz, jak to się nazywa?
Ciekawe, czy wyjdzie jakby dać mniej cukru. Szklanka na 3 l. wydaje mi
się być strasznym ulepem, chyba, ze to przefermentuje i zamieni się
docelowo w coś innego?
--
BBjk
|