Data: 2002-01-17 21:20:04
Temat: Re: a propos schabowych - inaczej
Od: n...@r...pl (Wojciech)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 17 Jan 2002 22:12:01 +0100, Dominika NM <d...@a...pl> wrote:
>
>"Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote in message
>news:3c46d97d@news.vogel.pl...
>> podobno znakomite sa obtaczane w ciescie i usmazone. Ale w jakim ciescie?
>Ma
>> byc geste. Ale czy takie jak na nalesniki czy jak?
>> Kaska
>>
>Takie jak naleśniki tylko gęstsze żeby szybko nie spłynęło. A w niektórych
>barach mówią na to kotlet po parysku :-) I wygląda jak wielki naleśnik ze
>schabikiem w środku. Ja tylko obtaczam i nie wlewam ciasta na całą patelnie
>:-)
>Pozdrawiam
>DominikaNM
>
>
moja mama, a czasem i ja robie schabowe w plackach ziemniaczanych.
poprostu ziemniaki pryzgotowane jak na placki,
lyzka masy na patelnie, na to kawaleczek schabu, i na wierzch znowu masa
ziemniaczana.
oczywiscie schabu nie obtaczam w monce/bulce i jajku:))
--
Wojtek
k...@r...pl
|