Data: 2002-06-19 17:34:57
Temat: Re: angielojezyczne przepisy - miary
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 19 Jun 2002 14:24:17 +0200, "Hrothgar"
<l...@i...pl> wrote:
>Witam! Znalazlem anglojezyczny przepis na gaspacho i o ile z nazwami
>ingridiencji jakos sobie poradze, to skroty miar i wag rozkladaja mnie na
>lopatki.
>Mam tu cos takiego:
>1. "tb" - w odniesieniu do szczypiorku, pietruszki itp. - czy jest to
>"lyzka"?
>2. "oz" - to akurat latwe - uncja, w przepisie dot. oliwy z oliwek. ale ile
>to jest na nasze?
>3. "c" - dotyczy ogorka, bulki tartej (bread crumbs)
>
>P: Pomozecie?
>O: ...
>
>Pozdrawiam
>
>Kuba
>
tb - tablespoon - lyska stolowa
oz - w odniesieniu do plynow to fluid oz (30 ml) (circa)
c - musi byc cup czyli filizanka
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|