Data: 2002-09-07 10:20:06
Temat: Re: arbuz z wodka
Od: "Tomasz Maranski" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Przepis jest nastepujacy:
Bierzemy duzego arbuza. po przeciwleglych jego stronach wycinamy po otworze
o srednicy 2 cm. Nastepnie do jednego z otworow przykladamy suszarke do
wlosow, wlaczamy na najwyzsze obroty i odczekujemy okolo godziny dopoki
arbuz nie zostanie dostatecznie osuszony (stwierzenie czy jest juz
wystarczajaco suchy wymaga pewnej wprawy). Kolejnym krokiem jest szczelne
zaklejenie jednego z otworow. Teraz wystarczy juz tylko nasaczyc arbuza
spirytusem (a nie, jak niektorzy blednie podaja, wodka) az zacznie sie
przelewac. Oczywiscie podawac schlodzone. Spozycie mozna urozmaicic poprzez
wykonanie w arbuzie otworow, w ktore nastepnie wkladamy slomki do napojow i
gotowego drikna spozywamy wraz z przyjaciolmi.
Smaczengo :)
--
Tomasz Maranski
|