Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!feed.news.nac
amar.de!news.maxwell.syr.edu!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-post-01!supernews.com!corp.
supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: auflauf?
Date: Wed, 30 Apr 2003 08:53:26 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <b8oi86$cej$1@topaz.icpnet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 23
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:154512
Ukryj nagłówki
Znajdzicha wrote:
>
> Wczoraj prosiłam Was po przepis na danie jarski, przegladałam te stronki,
> ktore mi nadesłaliście, ale te przepisy są zbyt wyszukane dla mnie...
> Przypomniałam sobie, ze kiedyś robilam cos co nazywało sie Auflauf i
> chciałam prosić was o radę.
> A więc... najpierw gotowałam makaron i jakąś mieszankę wrzywną potem
> wkaldałam to do foremki, polewałam sosem ze śmietany ze szczypiorkiem i
> pzryprawami i posypywałam startym serem i piekłam jakieś chyba 30 minut. I o
> ile pamiętam to zdarzało mi się, że śmietanka mi się zważyła a ser zbijala
> się w skorupke... no i pytanie brzmi jak temu zapobiec...., no i co myslicie
> do dodaniu do tego kawałkow łososia? a jezeli tak jaki to powinnien byc
> łosoś ( nie znam się na tym zupełnie)
> a moze ktoś zna inne przepisy na tzw Auflaufy...
> bardzo proszę o pomoc
> pozdrawiam znajdzia
Wiesz co? po prostu zrob lasagne. Przepisow mnostwo w archiwach.
Magdalena Bassett
|