Data: 2003-07-06 12:10:56
Temat: Re: babka ziemniaczana
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 6 Jul 2003 11:26:02 +0200, "Czarek Gmyz"
<g...@p...onet.pl> wrote:
>Z grubsza rzecz biorac tak jak placki ziemniaczane, tyle tylko, ze do masy
>daje sie troche wedliny, czosnku, cebuli i piecze sie w foremce tzw.
>chlebowej w piekarniku. Zajrzyj do archiwum temet byl przerabiany
>Czarek
>
jadlam babke ziemniaczana na Kurpiach albo Warmii (o rany, gdzie
atlas???), oraz dzyndzalki i inne niezweykle smaczne rzeczy -
kapusta ze sliwkami , kapusta z kminkiem....
ta babka byla pokrojona wplastry i odsmazona i TO bylo zupelnie
wspaniale. tam, gdzie nie bylo smazone i chrupiace i brazowe to
bylo takie sobie. ma byc takie sobie ?
van pierek
K.T. - starannie opakowana
|