Data: 2002-10-29 03:50:17
Temat: Re: babka ziemniaczana i kiszka ziemniaczana- Maklowicz
Od: "Irek" <j...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Larysa" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:apjki8$m3h$1@news2.tpi.pl...
> Na Podlasiu, gdzie babka jest daniem regionalnym twierdzą stare
gospodynie,
> ze ziemiaczki muszą byś starkowane ręcznie i babka musi być pieczona w
piecu
> tradycyjnym, chlebowym i do tej pory wzyscy buduja tu domy gdzie w kuchni
> jest piec kuchenny
> Milego scierannia paznokci
> Larysa, która idzie w gości gdy ma ochote zjeśc babkę...
>
Jest dodane w tej bace jeszcze cos, czego nie pokazano na filmie
-(( Kupujemy na imprezy grilowe babke u tej pani i jest naprawde pyszna, ale
w domu z tego samego przepisu wychodzi inaczej, ale moze dlatego ze na
swiezym powietrzu wszystko smakuje inaczej. Acha porcje sprzedaje z
dodatkiem wlasnej surowki i ogorka, w pojemnikach termoizolacyjnych
styropianowych.
pozdrawiam
Irek
|