Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!not-for-mail
From: cezary gmyz <c...@z...media.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: baciatta
Date: Mon, 27 Aug 2001 11:08:33 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 25
Sender: g...@p...onet.pl@zycie.waw.pdi.net
Message-ID: <B7AFDAB0.2B84%cezary.gmyz@zycie.media.pl>
References: <9md29i$mqj$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: zycie.waw.pdi.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 998903260 24035 213.146.32.135 (27 Aug 2001 09:07:40 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Aug 2001 09:07:40 GMT
User-Agent: Microsoft-Outlook-Express-Macintosh-Edition/5.02.2022
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:64300
Ukryj nagłówki
in article 9md29i$mqj$...@n...tpi.pl, Barbara at b...@p...onet.pl
wrote on 8/27/01 10:54 AM:
> Wracajaśc wczoraj do domu z moich wojazy, kupilam sobie na Centralnym w W-wie
> cos o tej smiesznej nazwie.
> Wnetrze bylo oczywiste - wybralam wersje wegetarianska- pieczarki z serem,
> sos majonezowy lagodny, sos paprykowy, salata, surowka z kapusty bialej.
> Z checia bym to odtworzyla w domu, ale problemem jest pieczywo - taka jakby
> wielka kanapka rozkrojona na pol, zapieczona w czyms podobnym do
> tostera...bagietka, czy bulka do hot-dogow jest zbyt "puchata", tamto
> pieczywo bylo kruche...
> Czy cos takiego mozna zrobic jakos samemu, np. wieksza ilosc i zamrozic a
> potem na ciepla kolacje wyjac, rozmrozic i napchac wedle uznania?
>
> serdecznie pozdrawiam
> Basia
>
>
Nie jestem pewien czy nie zrobilas literowki bowiem z twego opisu wynika, ze
kupilas ciabatte ale moge sie mylic wloskie pieczywo nie jest moja mocna
strona. Jezeli to byla jednak ciabatta to mozna ja kupic w kilku miejscach w
Warszawie. W centrum Warszawy jest o ile dobrze pamietam do kupienia w
piekarni francuskiej.. Ciabatte mozna mrozic ale nie jest juz taka dobra
Czarek
|