Data: 2001-08-27 09:08:33
Temat: Re: baciatta
Od: cezary gmyz <c...@z...media.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article 9md29i$mqj$...@n...tpi.pl, Barbara at b...@p...onet.pl
wrote on 8/27/01 10:54 AM:
> Wracajaśc wczoraj do domu z moich wojazy, kupilam sobie na Centralnym w W-wie
> cos o tej smiesznej nazwie.
> Wnetrze bylo oczywiste - wybralam wersje wegetarianska- pieczarki z serem,
> sos majonezowy lagodny, sos paprykowy, salata, surowka z kapusty bialej.
> Z checia bym to odtworzyla w domu, ale problemem jest pieczywo - taka jakby
> wielka kanapka rozkrojona na pol, zapieczona w czyms podobnym do
> tostera...bagietka, czy bulka do hot-dogow jest zbyt "puchata", tamto
> pieczywo bylo kruche...
> Czy cos takiego mozna zrobic jakos samemu, np. wieksza ilosc i zamrozic a
> potem na ciepla kolacje wyjac, rozmrozic i napchac wedle uznania?
>
> serdecznie pozdrawiam
> Basia
>
>
Nie jestem pewien czy nie zrobilas literowki bowiem z twego opisu wynika, ze
kupilas ciabatte ale moge sie mylic wloskie pieczywo nie jest moja mocna
strona. Jezeli to byla jednak ciabatta to mozna ja kupic w kilku miejscach w
Warszawie. W centrum Warszawy jest o ile dobrze pamietam do kupienia w
piekarni francuskiej.. Ciabatte mozna mrozic ale nie jest juz taka dobra
Czarek
|