Data: 2007-01-31 22:37:48
Temat: Re: bakława - doświadczenia?
Od: "tom413" <tkempa1malpa)o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Wczoraj robilem to ciasto z francuza.Podobno wyszło pyszne(nie mialem okazji
spróbować bo pojechało na imprezke formową mojej połowicy) i nie było za
trudne w przygotowaniu:
Rozmrożone,posmarowane rozpuszczoym masłem ciasto ukladasz mokrą stroną w
formie(przekładając rozdrobnionymi orzechami-ok 0,5 kg orzechów na 4
warstwy -mala blacha).Pieczesz az zacznie sie rumienić,zalewasz
syropem(szklanka wody,cukru i miodek-ni epamietam ile go,skórka z cytryny
+sok) i ziu do piekarnika goracego ale wylączonego.Na koniec posypujesz
orzachami laskowymi(drobno mielone)
pozdr
Tom413
|