Data: 2003-08-10 10:56:29
Temat: Re: bakłażan
Od: Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bh0dl1$27k$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Gisia" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:5199-1060354130@as3-126.starogard.dialup.inetia
.pl...
> > Witam.
> > Mam pytanie: czy ktos wie, jaki indeks glikemiczny ma bakłażan?
> > A taki smazony na oliwie?
> >
> > Jak mozna go podawać aby był jak najmniej tuczący?
> > Pozdrawiam- Gisia
> >
> >
>
> IG >15 można go podawać z oliwa
>
>
> ps. oliwa ani żaden inny tłuszcz nie ma wpływu na indeks glikemiczny
Tłuszcz ma wpływ na IG. Tłuszcz utrudnia wchłanianie cukrów, a więc
spowalnia ten proces. Ma to przełożenie na IG.
Pozdrawiam
Leszek
|