Data: 2000-04-04 12:53:24
Temat: Re: balsamiczny ocet
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna <j...@p...com.pl> wrote in message news:38e9d110@security.net.pl...
| Kilka razy spotkalam sie w Waszych przepisach z nazwa "ocet balsamiczny",
| czy mozecie wyjasnic co to dokladnie za ocet?
Ocet leżakowany w beczkach dębowych przez kilka lat. Robi się przez to
gęściejszy, ciekawszy w smaku (bardziej esencjlonalny), a przy tym
nabiera głębokiej brązowej barwy. Doskonale nadaje się np. do łączenia
z oliwą w różnych sosach vinegrette - np. do sałaty. Ja używam też do
marynowania mięs.
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
b...@w...pdi.net Stranded in my mind
www.kjb.w.pl Electric raven met me there
UIN:27412398 To see what we could find
UIN:27412398
|