Data: 2007-06-05 16:45:54
Temat: Re: bamia, okra
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Rablinka wrote:
>
>>> To warzywo, rzuc okiem
>>> :http://images.google.fr/images?hl=fr&q=okra&btnG=Re
cherche+d%27images...
>>>
>>
>>
>> Ooo :) A co sie z tym robi? Jaki ma smak?
>> Optycznie kojarzy mi sie z ostra papryczka :)
>
>
> A toto rośnie wgóle w PL?
W Polsce klimat jest za zimny dla tej rosliny.
Okra ma wlasciwosci "sluzowate" - pokrojona w kawalki i podsmazona,
dodana do zupy czy gulaszu zagesci te potrawy bez dodatku maki.
Marynowana w occie jest doskonalym dodatkiem do drinkow lub wedlin.
Doskonale sa male straczki okry potraktowane tak, jak fasolka szparagowa.
MB
|