Data: 2007-03-13 17:52:44
Temat: Re: baranina i cielęcina/Poznań
Od: Marek <b...@a...w.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześć Asikk
Tue, 13 Mar 2007 16:14:03 +0100 napisałeś:
> Witam,
>
> Pytanie może banalne, ale niestety nie wiem gdzie można kupić w Poznaniu
> mięso baranie i cielęce. Sprawdzałam w wielu sklepach i niestety nigdzie
> nie znalazłam.
przeprowadz sie gdzies...
a jesli nie chcesz, to moze:
Kurczak na butelce/puszce piwa
SKŁADNIKI:
* kurczak - 1,5-2 kg,
* sól (vegeta),
* majeranek,
* przyprawy do kurczaka wg uznania,
* olej.
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka umyć, a następnie natrzeć solą, vegetą, majerankiem i przyprawami.
Zostawić na kilka godzin w lodówce (najlepiej na noc). Po tym czasie nadziać
kurczaka na puszkę z połową piwa wewnątrz i polać go olejem. Wstawić do
piekarnika i piec w zależność od masy - 1,5-2 godz. polewając od czasu do
czasu olejem lub sosem z dna. Uwaga: niestety pryska na wnętrze piekarnika
--
Pozdrawiam,
Marek
Psycholog do pacjenta:
- Muszę pana zmartwić. Pan nie ma kompleksów, pan naprawdę jest głupi.
|