Data: 2001-12-08 09:31:08
Temat: Re: barszcz czerwony, nie czerwony
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Witam Szanowne Grupowiczki i Grupowiczow
>
>Mam pytanie, gotuje barszcz czerwony ( kiszony), na drugi dzien
>zmienia kolor na brazowy. Czy jest sposob na kolor czerwony ?
wydajemi sie ze zbyt wsciekle i dlugo barszczyk byl
gotowany...najpiekniejszy kolor mi wychodzi z buraczkow, jesli sa
one przpeuszczone surowe przez kuchenna machine (malakser sie to
nazywa?), potem wszystko co trzeba dodane (wywra, rosol, woda,
etc etc etc) i trzymanyna bardzo malym ogniu dlugo, co czas
rozdrobnionym buraczkom puscic farbe!! doprowadzam toprawie do
wrzenia i - ciach - wylaczam...dlugo to trwa ale wyglada i
smakuje super
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|