Data: 2008-01-17 14:12:33
Temat: Re: bateria w blacie vs jego trwałość
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 17 Jan 2008 13:07:52 +0100, gregor napisał(a):
> >
>> Miałeś taki? Drewniany???
>
> Nie, nie miałem. Mam dobry laminowany i do niego sie odnosiłem.
> Ale kładłem i parkiety i deski i wiem jak zachowuje sie drewno. ;-)
>
>> Bo ja do krojenia produktów używam desek, a nie blatu.
> Ja także - jak większość z nas. Deska do krojenia służy jak wskazuje nazwa
> do krojenia. Blatu sie do tego nie używa, własnie po to aby nie uszkodzić
> warstwy ochronnej.
>
> A co do Twojej deski do krojenia... Wycierasz je za każdym razem jak ją
> użyjesz lub umyjesz?
> Raczej nie a jak widać dobra deska do krojenia potrafi długo wytrzymać to,
> co z nimi robimy (woda, soki z warzyw, owoców, mięso,itd)
Ja akurat jestem ze wszech miar ;-P nietypowa: desek mam coś ok. 6, więc po
każdym użyciu (z wyj. krojenia chleba i np. pomidora) myję w zmywarce -
drewniane i plastikowe. Drewniane długo nie przeżywają, ale już od ich
użycia odchodzę.
XL wiosenna
===========================================
Adres na WP nieaktywny. Priv tylko na e...@o...pl
Pozdrawiam podszywki - produkujcie sie dalej, nie mam nic przeciwko temu,
byle było mądrze :-P
|