Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!nntp.primenet.com!nntp.gblx.net!sunqbc.risq.qc.ca!newsxfer3.itd.
umich.edu!news.randori.com!not-for-mail
From: "Pysk" <y...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8p143d$l2$1@sunsite.icm.edu.pl> <8p2avu$ijq$1@news.tpi.pl>
<1egqw9s.1u299wileczs2N%wlos@tele.com.pl>
<8phehc$36m4$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
<8pj87g$u0u$1@aquarius.webcorp.com.pl>
<8pk1bc$62hu$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
<8plqfh$4dm$1@aquarius.webcorp.com.pl>
<8pmv02$2ihu$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
Subject: Re: befsztyk
Lines: 42
Message-ID: <YyVv5.26$fZc.3539138@news.randori.com>
Organization: Information Highway.com Inc. -- http://www.ihiway.com
Date: Wed, 13 Sep 2000 21:04:58 -0700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33841
Ukryj nagłówki
Widze ze nie o gotowanie tu.
Stek najlepszy jest z bbq, z pieprzem i na koniec posmarowany maslem.
Oczywiscie sorowosc steka zalezy od smaku.
Pysk
F. wrote in message <8pmv02$2ihu$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>...
>
>
>Ula <u...@b...gnet.pl> wrote in message
>news:8plqfh$4dm$1@aquarius.webcorp.com.pl...
>>
>> >> To ja dorzucę jeszcze swoje 2 małe grosze a propos wolowinki:
>> >> miekkosc miesa nie zalezy tak bardzo od wieku danej krowki
>przeznaczonej
>> >do
>> >> spozycia
>> >cut......
>> >> Pozdrowienia
>> >> Ulawiec
>> >Czyli, ze stare sztuki tez sa OK... Tos mnie kolego nieco pocieszyl.
>> >F.
>> >
>>
>> Tego nie powiedziałam. Chodzi o to ze czesto marnowane sa mlode sztuki
>> poprzez niewlasciwe przygotowanie. A ze starymi to jest tak ze
najczesciej
>> wlasciciel zakladu miesnego kupuje dobre mlode sztuki i z nich robi
>wedliny
>> badz w stanie surowym wysyla do sklepow a te stare sa skupowane przez
>> handlarzy z targowisk (podobnie jest z wieprzowina-obrzydliwosc).
>> pozdrowienia
>> Ulawiec
>> p.s. kolezanka:) nie kolega
>>
>OK kolezanko, ale ja myslalem o sobie.... ;)))
>F.
>
>
|