Data: 2000-09-14 04:04:58
Temat: Re: befsztyk
Od: "Pysk" <y...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Widze ze nie o gotowanie tu.
Stek najlepszy jest z bbq, z pieprzem i na koniec posmarowany maslem.
Oczywiscie sorowosc steka zalezy od smaku.
Pysk
F. wrote in message <8pmv02$2ihu$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>...
>
>
>Ula <u...@b...gnet.pl> wrote in message
>news:8plqfh$4dm$1@aquarius.webcorp.com.pl...
>>
>> >> To ja dorzucę jeszcze swoje 2 małe grosze a propos wolowinki:
>> >> miekkosc miesa nie zalezy tak bardzo od wieku danej krowki
>przeznaczonej
>> >do
>> >> spozycia
>> >cut......
>> >> Pozdrowienia
>> >> Ulawiec
>> >Czyli, ze stare sztuki tez sa OK... Tos mnie kolego nieco pocieszyl.
>> >F.
>> >
>>
>> Tego nie powiedziałam. Chodzi o to ze czesto marnowane sa mlode sztuki
>> poprzez niewlasciwe przygotowanie. A ze starymi to jest tak ze
najczesciej
>> wlasciciel zakladu miesnego kupuje dobre mlode sztuki i z nich robi
>wedliny
>> badz w stanie surowym wysyla do sklepow a te stare sa skupowane przez
>> handlarzy z targowisk (podobnie jest z wieprzowina-obrzydliwosc).
>> pozdrowienia
>> Ulawiec
>> p.s. kolezanka:) nie kolega
>>
>OK kolezanko, ale ja myslalem o sobie.... ;)))
>F.
>
>
|