Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bezy Re: bezy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: bezy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpintern
et.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "@nn" <a...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bezy
Date: Sat, 15 Jan 2005 23:46:07 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 42
Message-ID: <csc6ec$25d$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <csbq65$80s$1@nemesis.news.tpi.pl> <1...@c...supernews.com>
Reply-To: "@nn" <a...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: axn189.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1105829133 2221 83.27.99.189 (15 Jan 2005 22:45:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 15 Jan 2005 22:45:33 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:227924
Ukryj nagłówki

Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:10uislkoha7f383@corp.supernews.com...
> ingusia wrote:
>
>> Witam!
>> jak w domu zrobić bezy aby nie były gumiaste tylko kruche, jak długo
>> trzymac
>> w piekarniku i w jakiej temperaturze? Robiłam wiele razy nigdy nie
>> były
>> takie jak trzeba pozdrawiam
>> ingusia
>
> Bezy, ktore zawsze sie udaja, jesli sie nic nie zmieni w przepisie:
>
> BEZY
> 6 bialek
> 1 szklanka cukru (250 gr)
> Ubic bialka az beda puszyste, dodac powoli 2/3 ilosci cukru. Ubijac
> przez 3 minuty, az lsniace i geste jak krem. Dodac reszte cukru, juz
> bez ubijania, wymieszac lyzka, wlozyc mase do worka cukierniczego i
> wyciskac ksztalty na posmarowanej blasze. Piec 1.5 godziny w
> 135C/275F az bezy zmienia kolor. Ja lubie chrupkie w srodku, nie
> ciagnace, wiec po poltorej godzinie wylaczam cieplo, i zostawiam bezy
> w zamknietym
> piekarniku do wystygniecia. Z jakiegos powodu (nie wiem, dlaczego,
> ale zawsze dziala) wymieszanie tej 1/3 cukru na koncu, bez
> ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.

Nic nie zmieniałam w przepisie a właśnie z niego piekłam ostatnio moje
bezy - tyle tylko ze nie miałam szprycy i nie chciało mi się bawić w
robienie malutkich i chyba dlatego tak długo się musiały suszyć.
Pozdrawiam
Ania

--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6