Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bezy Re: bezy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: bezy

« poprzedni post
Data: 2005-01-15 19:44:48
Temat: Re: bezy
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki

ingusia wrote:

> Witam!
> jak w domu zrobić bezy aby nie były gumiaste tylko kruche, jak długo trzymac
> w piekarniku i w jakiej temperaturze? Robiłam wiele razy nigdy nie były
> takie jak trzeba
>
> pozdrawiam
> ingusia

Bezy, ktore zawsze sie udaja, jesli sie nic nie zmieni w przepisie:

BEZY
6 bialek
1 szklanka cukru (250 gr)
Ubic bialka az beda puszyste, dodac powoli 2/3 ilosci cukru. Ubijac
przez 3 minuty, az lsniace i geste jak krem. Dodac reszte cukru, juz bez
ubijania, wymieszac lyzka, wlozyc mase do worka cukierniczego i wyciskac
ksztalty na posmarowanej blasze. Piec 1.5 godziny w 135C/275F az bezy
zmienia kolor. Ja lubie chrupkie w srodku, nie ciagnace, wiec po
poltorej godzinie wylaczam cieplo, i zostawiam bezy w zamknietym
piekarniku do wystygniecia. Z jakiegos powodu (nie wiem, dlaczego, ale
zawsze dziala) wymieszanie tej 1/3 cukru na koncu, bez
ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.
Magdalena Bassett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.01 @nn
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6