Data: 2005-01-15 19:23:38
Temat: Re: bezy
Od: "@nn" <a...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ingusia" <i...@i...pl> napisał w wiadomości
news:csbq65$80s$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> jak w domu zrobić bezy aby nie były gumiaste tylko kruche, jak długo
> trzymac
> w piekarniku i w jakiej temperaturze? Robiłam wiele razy nigdy nie
> były
> takie jak trzeba
>
Dłuuuuuuuuuugo, bardzo długo.... Ja robiłam ostatnio i trzymałam je
najpierw 1,5 godziny, po czym wyjęłam, stwierdziłam że są gumiaste i
piekłam kolejne 1,5 godziny w temp. ok 130 stopni. fakt jest faktem ze
te moje bezy nie miały standartowych rozmiarów - duuuuże były. No, ale
po 3 godzinach suszenia wyszły o.k. - szkoda tylko, że jak przeleżały
przez noc na talerzu w kuchni to rano były znowu gumiaste ;-)
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
|