Data: 2015-12-11 20:44:26
Temat: Re: bezy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 10 Dec 2015 20:37:07 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-12-10 20:17, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>> Pani Basia napisała:
>>
>>> Bezy niezawodne są tylko z cukrem drobnym kryształem, nigdy z pudrem,
>>> zresztą już Qrczak o tym pisał. Jak kto początkujący, można dodać
>>> odrobinkę (łyżeczkę) mąki ziemniaczanej dla zapewnienia sukcesu
>>> dodającego skrzydeł na przyszłość, w miarę nabycia doświadczenia
>>> wyeliminować ją. Piekarnik uchylony, długość suszenia zależna od
>>> wielkości docelowej, czy małe beziki, czy blaty. Pomaga na ścięcie
>>> się białka dodatek soku z cytryny, czy innego kwasu.
>>
>> Czy sok z kiszonej kapusty może być tym innym kwasem?
>
> Zalewę z korniszonów wolę.
>
...bo nie ma to jak beza zalatująca ogórami lub kapuchą 3-]
PS. Ocet wystarczy - sam.
--
XL
http://www.eioba.pl/a/2zax/szczepionki-ktore-zabijaj
a-to-co-jest-przed-nami-ukrywane
http://educodomi.blog.pl/2015/08/15/epidemia-mordowa
nia-lekarzy-sprzeciwiajacych-sie-szczepieniom-cd/
Lek na raka:
http://trybeus.blogspot.com/2015/11/zamordowani-holi
styczni-lekarze-odkryli.html
|