Data: 2002-02-26 06:55:58
Temat: Re: białka :-(
Od: "Marzena" <x...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Proszku do pieczenia 2 male lyzeczki, margaryne 200 dkg.
Pozdrawiam
Marzena
Magdalena Bassett <M...@w...net> wrote in message
news:3C7A847B.ABCCA75A@west.net...
>
>
> Marzena wrote:
> >
> > witajcie
> > A ja mam przetestowany przepis za CIASTO MAKOWE Z BIALEK. Ciasto jest
> > szybkie w przygotowaniu i smaczne.
> >
> > 1 szkl. maki
> > 1 szkl. bialek
> > 1szkl. cukru
> > 1 szkl. maku - calego, przeplukanego, nie gotowac, nie mielic
> > 3/4 (trzy czwarte) szkl. magaryny
> > proszek do pieczenia
> > olejek migdalowy
> >
> > Bialka ubic na sztywno, dodac cukier i reszte skladnikow, rozpuszczona
> > margaryne wlac na koncu. Upiec w foremce keksowce. Po upieczeniu
polukrowac.
>
>
> Mam pytania - ile proszku do pieczenia?
> ile masla na wage (3/4 kostki nic mi nie mowi, my mamy inne kostki)
>
> Mam akurat szklanke bialek - przepis mi sie podoba, wiec chcialabym
wyprobowac.
> Dzieki
> MB
|