Data: 2005-06-17 09:15:21
Temat: Re: bialy ser
Od: "Gamon'" <r...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc!
Uzytkownik "Joanna Konopka" <j...@p...onet.pl> napisal w
wiadomosci news:UZWdnQMxqp9_6CzfRVnyiw@eclipse.net.uk...
> Ile to "troche"? Minuta? 5 minut? Pol godziny?
Wiesz, zalezy, ile mam czasu na zrobienie sera. Jesli malo, to po
prostu dodaje przed samym grzaniem mleka i ewentualnie w trakcie
dodaje. Najlepiej jednak sobie zakwasic i zostawic na pare godzin, a
nawet dzien. Szczerze mowiac roznica w smaku jest tylko wtedy, gdy sie
przedobrzy z sokiem - przedobrzenie w trakcie grzania bardziej "czuc"
w smaku, ser jest kwasniejszy, ale pozatym nie ma zadnych roznic.
Pozdrawiajm,
robal.
|