Data: 2003-11-21 13:30:18
Temat: Re: bigos ;)
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JLoaf" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bpl047$fo7$1@inews.gazeta.pl...
> rahab wrote:
> > Pozwolę sobie wkleić teskt ujednolicony :) pochodzący z relacji na
> > żywo Joanny Duszczyńskiej:
> > w całoś zebrał i opracował - r...@p...katowice.pl
> >
> > "Niniejszym oświadczam, że zaczęłam robić bigos...
> > Kapusta kiszona w ilości prawie 2 kilogramy gotuje się z dodatkiem
> > niewielkiej ilości wody. Dodałam kilka ziaren ziela angielskiego i
> > jeden laurowy liść.
>
> Zamiast wody można użyć soku z suszonych śliwek, wtedy bigos dostaje
takiego
> podwędzanego smaku.. bardzo dobre.
Ja dodaję do bigosu suszonych śliwek. Dodatkowo smak wędzonego jest z
wędzonego mięsa. W tym bigosie były to wędzone żeberka, ale bywa i wędzony
boczek. W każdym razie jakaś wędzonka w bigosie być powinna.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|