Data: 2003-10-14 19:52:27
Temat: Re: bita smietana
Od: w...@o...pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Yenefer <y...@N...wp.pl> wrote:
> > Porzadnie ubita snmietana nie ma prawa podchodzic woda.
> > Co do bicia smietany, przeggogluj te grupe. Tu juz bylo wszystko o tym
> > powiedziane.
>
> potrzebuje takiej smietany ktora przy krojeniu tortu nie bedzie wyplywala na
> boki i ktora bede mogla ten tort udekorowac i ozdobic. A to da sie zrobic
> tylko po dodaniu zelatyny, bo bez tego robilam ostatnio i skonczylo sie
> porazka. Sama smietana jest niestety zbyt delikatna by moc ja normalnie
> pokroic.... I dlatego potrzebuje ja wzmocnic...
Jezeli Ci smietana wyplywa przy krojeniu tortu to masz zle ubita
smietane i/albo zbyt malo delikatne ciasto i/albo tepy noz. A bita
smietan smietana z zelatyna nie jest juz bita smietana.
Wladyslaw
|