Data: 2003-10-09 23:07:59
Temat: Re: bitki
Od: "" <m...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> dziś rozmrażam polędwicę
> robię - PLANUJĘ - zrobić bitki
>
> proszę o pomoc
> wolę Was niż książkę :-)
>
> pozdr.
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------
> Paulina i Ola 18.06.2003
> http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
>
>
Witam! Z polędwicy zrób tatara, ale skoro upierasz się przy bitkach , to
proszę: mięso pokroić w plastry 1/2 cm, rozklepać tłuczkiem , obtoczyć lekko w
mące i obsmażyć z obu stron. Przełożyć do rondla , podlać zimną wodą , dodać
pieprz w ziarenkacg, listek laurowy / malutki/,można kminek,
cebulkę ,czosnek /wg gustu/, podlać zimną wodą i dusić do miękkości. Gdyby
mięso okazało się twarde, dodaj kieliszek wódki do gotowania. pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|