Data: 2009-07-21 13:10:57
Temat: Re: bób suszony - jak suszyć?
Od: "lemonka" <...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:h44dtc$f7v$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> lemonka pisze:
>
> > nie hamuje ich całkowicie. Efekt mrożenia nieblanszowanych warzyw
może
> > być taki, że wkładasz pyszne, zielone cudne różyczki, po paru
> > miesiącach wyciągasz brunatne coś, o paskudnym smaku, których byś
nawet
> > z daleka kijem nie chciała dźgnąć.
>
> > skutki - od efektów alergicznych, przez ciężkie zatrucia ze
skutkiem
> > śmiertelnym włącznie, na działanich teratogennych skończywszy.
> > Mówię oczywiście o _możliwościach_, które MOGĄ nastąpić, gdy nie
> > blanszuje się warzyw, grzybów i niektórych owoców a nie mówię, że
na
> > bank jeśli zjesz rozmrożonego nieblanszowanego brokuła to twoje
wnuki
> > urodzą się bez rączek. Tfu, na psa urok..
>
> Mamma mia, chyba zarzucę pomysł domowej produkcji mrożonek.
>
Nieno, idąc tym tokiem myślenia, musiałabyś się od razu do trumny
położyć. Bo kiedy wyjdziesz na ulicę może ci na głowię spaść meteoryt,
albo może się zawalić ci na głowę dom kiedy śpisz, albo może wybuchnąć
gaz w butli na samochodzie, który przejeżdża obok, albo morderca-amator
może strzelić akurat do ciebie, albo zatruć wodę w twoim mieście,
albo... kucza, ale mam arsenał...
|