Data: 2009-07-21 12:54:18
Temat: Re: bób suszony - jak suszyć?
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
lemonka pisze:
> nie hamuje ich całkowicie. Efekt mrożenia nieblanszowanych warzyw może
> być taki, że wkładasz pyszne, zielone cudne różyczki, po paru
> miesiącach wyciągasz brunatne coś, o paskudnym smaku, których byś nawet
> z daleka kijem nie chciała dźgnąć.
> skutki - od efektów alergicznych, przez ciężkie zatrucia ze skutkiem
> śmiertelnym włącznie, na działanich teratogennych skończywszy.
> Mówię oczywiście o _możliwościach_, które MOGĄ nastąpić, gdy nie
> blanszuje się warzyw, grzybów i niektórych owoców a nie mówię, że na
> bank jeśli zjesz rozmrożonego nieblanszowanego brokuła to twoje wnuki
> urodzą się bez rączek. Tfu, na psa urok..
Mamma mia, chyba zarzucę pomysł domowej produkcji mrożonek.
Ewa
|