Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: brak inwencji tworczej mnie dopadl :-)
Date: Mon, 2 Jun 2003 15:02:34 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <bbfhpl$8ck$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bbcjpt$rem$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.69.75.234
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1054558838 8596 212.69.75.234 (2 Jun 2003 13:00:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 2 Jun 2003 13:00:38 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158593
Ukryj nagłówki
> Załapie się" wszystko co jest mięsem, drobiem, rybą, jajem bądź warzywem
;)
> Będę wdzięczna za jakiekolwiek pomysły
> Pozdrawiam
> Katka Czerniecka
Witaj :)
Ja z kolei jestem na diecie lekkostrawnej (infekcja przewodu pokarmowego) i
w weekend zrobiłam sobie takie coś: udko kurze obsmażam przez chwilę na
silnym ogniu z dwóch stron, na patelnię wlewam wody do połowy udka i duszę.
Po ok. 10 minutach dodaję warzywa (w mojej wersji to były pokrojone w paski
2 marchewki i pietruszka, oraz różyczki brokułów) i duszę ok. 10 minut
jeszcze.
Kurę można potem podziabać tak, żeby samo mięso było, ogólnie robi się z
tego też taki pyszny sosik. Jeśli możesz jeść, to polecam do tego pomidory
(obrane ze skórki i paprykę.
Zjadłam to z ziemniakami, ale np. do kaszy jęczmiennej czy kuskusu też
będzie pasowało.
Polecam też sałatkę z kuskusa z surowymi warzywami (i jeśli możesz to z
tuńczykiem)
No i surowe warzywa z dipami (do zrobienia dipy albo do kupienia w papierku
/ słoiczku) - sałata, pomidor, marchewka, kalafior / brokuły.
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
|