Data: 2003-05-05 09:59:07
Temat: Re: brokuły
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson napisal(a):
>>>>>Jak zrobic domowym sposobem broku?y w panierce...
>>>>
>>>>O, widze, ze estetyka kulinarna rodem z Makdonalda odnosi duze
>>>>sukcesy....
>>>
>>>
>>>nic nie rozumiem....nie jadles brokulow w panierce ciastowatej?
>>
>>No nie. Dosc dziwne mi sie w ogole wydaje smazenie brokulow. Do
>>lekkiego wrzywa dodawanie wielkiej ilosci tluszczu...? - tak na oko to
>>nieporozumienie.
>
>wcale nie musi byc bardzo duzo tluszczu. bedzie go duzo, jak zle
>usmazysz
Nie wierze w legendy, ze po dobrym smazeniu jest malo tluszczu. Jest
albo duzo albo bardzo duzo.
>i nie osoaczysz...
No tak, odsaczenie nieco pomaga. BTW od dluzszego czasy my prawie w
ogole nie robimy nic w panierce. Raz, ze czesto smierdzi potem w domu,
a dwa, ze jednak to troche niezdrowe.... A na pewno nie zamawiam w
restauracjach rzeczy w panierce.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|