Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Tashunko" <l...@...o.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: brokuły?
Date: Fri, 4 Jul 2003 09:44:52 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 28
Sender: l...@p...onet.pl@217.153.80.58
Message-ID: <be3b84$1tf$1@news.onet.pl>
References: <be1876$d7$1@szmaragd.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.80.58
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1057304644 1967 217.153.80.58 (4 Jul 2003 07:44:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Jul 2003 07:44:04 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:162670
Ukryj nagłówki
Osoba wirtualnie znana, jako "Edyta" napisała:
:: Ewentualnie czy są inne sposoby przyrządzania brokuł?
Ja dodaję jeszcze obowiązkowo do mojej ulubionej zapiekanki -
przewidziana jutro na obiad.
W naczyniu żaroodpornym układam warstwami:
- ziemniaki - wcześniej ugotowane na półtwardo i pokrojone w talarki,
- posypuje rozmarynem,
- warzywa : jakie akurat mam, byleby było dużo i kolorowo, chociaż
niekiedy - rzadko - kończy się na fasolce szparagowej. Przeważnie
dodaje jakąś mieszankę bez pomidorów,
- piersi kurczaka wcześniej pocięte na paseczki i podsmażone z
przyprawami: curry lub cos na ostro lub w ziołach - w zależności od
nastroju i chęci,
- ziemniaki - tym razem posypane słodką papryka w proszku,
- brokuły w bardzo dużych ilościach - wcześniej lekko uduszone na
patelni, doprawione vegeta i czosnkiem,
- ziemniaki - znów z rozmarynem,
- starty żółty ser
Wszystko polewam wcześniej przygotowanym sosem: majonez + śmietana +
zioła prowansalskie + czosnek
Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 25 - 30 min.
Mnóstwo kalorii, ale......uwielbiam to!!!
***Tashunko***
|