Data: 2006-03-08 11:31:12
Temat: Re: brokuły i zapiekanka
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anet napisał(a):
> Dzięki za rady. Tak sobie to wypośrodkowałam. Nie dałam surowych ani ich nie
> podgotowywałam, zalałam tylko wrzątkiem i odcedziłam.
I bardzo dobrze, mają lepszą konsystencję jak są lekko zmrożone przed
o/za/piekaniem.
Rozmrożone robią sie czasami plaćkate.
> Po zrobieniu zapiekanki sprawdzę ich stan i będę już wiedziała
> czy dawać surowe czy rochę podgotować.
> tA może okaże się, że tak jak zrobiłam będzie ok. A tak na
> marginesie to mi się tylko wydaje, że mrożone brokuły gotują się szybciej?
Zamrożone? raczej dłużej, rozmrozone szybciej od świezych.
pozdr. Jerzy
|