Data: 2003-01-13 21:32:30
Temat: Re: brukselka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 13 Jan 2003 20:52:51 +0100, "szama"
<s...@p...onet.pl> wrote:
>a jak robisz ten sos?
>
metoda a la fondue - troche smietany i mleka z pogniecionym
zabkiem czosnku grzeje powoli i delikatnie. osobno tre duso
zoltego sera - cheddar i grojer (ostre, cheddar nie glici sie ani
nie ma sznurkow). mieszam z maka kartoflana - wsypuje jej tyle,
by oblekla ser, to co zostaje, xostaje na dole naczynia, w ktorym
mieszam ser i make. dodaje ser do smietany/mleka/czosnku,
mieszam, grzeje...i mieszam...i grzeje. musi sie zagotowac, ale w
miare niegwaltownie. musi byc dosc getse. albo tym polac
ugotowane warzywa i jesc od razu albo plac takiego kalafiora w
kilku kawalkach i zapiec az sie ser zazloci
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|