Data: 2004-11-30 19:54:35
Temat: Re: brukselka
Od: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ania (siostra Ewy) M." <N...@p...onet.pl> wrote in message
news:codef7$3e0$1@achot.icm.edu.pl...
>
> ja zawsze jeszce na koncu nacinam ja tak na krzyż szybciej sie gotuje i
> nie
> jest gorzka. Wode sole i wrzucam brukselke na wrzatek.
> i jest pycha polewam bułka tartą :)))) mniam mniam :)
Właśnie przed chwilą zjadłem, mniam !
Obieram wierzchnie liście, nacinam na krzyż od spodu (jak pisze Ania),
dodaję sól (łyżeczka), sporo cukru (łyżka), zalewam wrzątkiem, gotuję (bez
przykrycia !) około 20 minut.
Nie ma mowy aby udało się zjeść brukselkę bez tartej bułki z masłem. Różne
są szkoły, ale ja skłaniam się ku tej która mówi że na początek przyrumienia
się bulkę na patelni a dopiero potem dodaje masło.
Smacznego !
TomekD
|