Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Basia Jarosik" <b...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: budyn de Luxe
Date: Fri, 26 Oct 2001 08:41:52 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 36
Message-ID: <9rb0jn$q0q$1@news.tpi.pl>
References: <9r8l09$jqt$1@news.tpi.pl> <9...@4...com>
NNTP-Posting-Host: pe81.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1004078519 26650 213.76.28.81 (26 Oct 2001 06:41:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Oct 2001 06:41:59 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:76761
Ukryj nagłówki
> mozna zrobic creme anglais
> lub baked custard czyli pieczony budyn. czyli wrzace mleko,
> wymieszane z roztrzepanymi jajami, wanilia, mozna i smietany
Pieknie prosze o dokladniejsze proporcje...
> dodac jak kto musi. wlac do naczynia zaroodp. wstawic do bain
> Marie
A co to???
i piec nie szybko, bo podplynie jajeczna surowica. Moze
> miec po wierzchu galke muszkat.
> creme anglais to chyba (nie pamietam, choc robilam) to samo ale
> krecone na parze, az do skutku...jeszcze jest creme patiserie,
> ale po to rzeczywiscie musialabym szukac a nie mam energii
>
Czyzby oslabienie jesienne? Proponuje duzo herbatki z jeszcze wieksza
iloscia miodku.
Pozdrawiam - Basia
> Krysia
>
> P.S. Zwykly waniliowy budyn, albo wersja powyzej jest bardzo
> dobra jak sienia zaleje pokrojone banany
> K.T. - starannie opakowana
>
____________________________________________________
________________________
__
> Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
|