Data: 2001-10-26 06:41:52
Temat: Re: budyn de Luxe
Od: "Basia Jarosik" <b...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> mozna zrobic creme anglais
> lub baked custard czyli pieczony budyn. czyli wrzace mleko,
> wymieszane z roztrzepanymi jajami, wanilia, mozna i smietany
Pieknie prosze o dokladniejsze proporcje...
> dodac jak kto musi. wlac do naczynia zaroodp. wstawic do bain
> Marie
A co to???
i piec nie szybko, bo podplynie jajeczna surowica. Moze
> miec po wierzchu galke muszkat.
> creme anglais to chyba (nie pamietam, choc robilam) to samo ale
> krecone na parze, az do skutku...jeszcze jest creme patiserie,
> ale po to rzeczywiscie musialabym szukac a nie mam energii
>
Czyzby oslabienie jesienne? Proponuje duzo herbatki z jeszcze wieksza
iloscia miodku.
Pozdrawiam - Basia
> Krysia
>
> P.S. Zwykly waniliowy budyn, albo wersja powyzej jest bardzo
> dobra jak sienia zaleje pokrojone banany
> K.T. - starannie opakowana
>
____________________________________________________
________________________
__
> Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
|