Data: 2006-02-12 18:31:14
Temat: Re: buraki
Od: "marek x" <m...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał(a):
> "barba" <b...@w...pl> wrote in message
> news:dskur9$hfq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Czy, żeby zrobić buraki zasmażane, trzeba je utrzeć na tarce z
> > najdrobniejszymi oczkami, takimi jak się trze ziemniaki na placki, czy na
> > grubszych oczkach?
>
> Buraki upieczone w skorkach i obrane, nie gotowane. Trzec na tarce wedlug
> uznania (ja lubie drobno.)
>
Buraki można piec w piekarniku ale można też gotować. Ja przed zasmażeniem trę
buraki na drobnych oczkach tarki. Zasmażając dodaję chrzan lub żurawinę
(galaretkę z czerwonej porzeczki) Czasami do chrzanu i buraków dodaję troszkę
drobno pokrojonej w kostkę cebulki. Można też dodać łychę gęstej śmietany.
Zawsze sok z cytryny i jeśli buraki mało słodkie cukier no i odrobinę soli.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|