Data: 2007-12-10 21:14:06
Temat: Re: burek
Od: "Gosia" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:fjk9gc$4ch$1@achot.icm.edu.pl...
> Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:fjk42d$f88$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Bbjk pisze:
>>> Gosia pisze:
>>>> Z farszem powinnam sobie poradzić, natomiast ciasto mnie intryguje, coś
>>>> po między francuskim a kruchym? Nazywali to "burek"
>>>
>>> Bałkański burek robi się z ciasta francuskiego.
>>
>> :-)
>> http://en.wikipedia.org/wiki/Phyllo
>
> Ta... ale gdzie kupić ciasto filo?
>
> Qra, Polska, Łódź
tu jest kilka adresów, nie wiem skąd jesteś, ale może coś ci podpasuje.
http://www.kuchnia.tv/forum/?topic/12-512
Pozdrawiam
|