Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Dorota" <b...@f...hoga.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bylo Re: Głosujcie na Mariana Krzaklewskiego ! jest przepis na
kurczaczka
Date: Mon, 2 Oct 2000 13:27:20 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 51
Message-ID: <8r9qt5$o82$1@news.tpi.pl>
References: <022e01c02be2$45b580a0$4fdf4cd5@tea>
NNTP-Posting-Host: nat.hoga.pl
X-Trace: news.tpi.pl 970485477 24834 213.25.110.191 (2 Oct 2000 11:17:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Oct 2000 11:17:57 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34773
Ukryj nagłówki
mmmmmmmmmmm brzmi niesamowicie smakowicie :-))
Użytkownik "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał w wiadomości
news:022e01c02be2$45b580a0$4fdf4cd5@tea...
> -----Original Message-----
> From: zbyszek sałamacha <z...@z...ita.pwr.wroc.pl>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 1 października 2000 21:42
> Subject: Re: Głosujcie na Mariana Krzaklewskiego !
>
>
>
> >Droga Herbatko!
> >Nawet nie probuj!!! Prosze!!! Ta "potrawka" musi zaszkodzic bez wzgledu
na
> >zastosowana technologie obrobki..... A sensacje zoladkowe gwarantowane
> (chyba
> >zeby nakarmic tym ......).
> >Pozdrawiam! Zbyszek (wierny czytacz grupy)
>
> Chyba naprawde czynimy temu panu zbytnia laske zajmujac sie jego osoba na
> grupie. Aby zmienic watek podziele sie moim eksperymentem kulinarnym.
> Eksperymentem - to moze zbyt duzo powiedziane - moze eksperymencikiem ,
ale
> udanym. Otoz rodzince znudzily sie juz bardzo niedzielne obiady na ktorych
> wcinalismy najczesciej piersi z kurczaka sote albo nadziane rokpolem i
> szynka albo podobne. Zrobilam wiec dzis rodzaj kotleta de volaille ale
nieco
> inaczej. Piersi nacielam wzdluz a nastepnie dokadnie rozbilam, tak aby
> uzyskac dosc duze platy o mniej wiecej rownej grubosci. Natarlam je sola i
> pieprzem. Cebulke drobniutko pokroilam, wrzucilam do rondelka razem z
> lyzeczka suszonego estragonu i podlalam odrobina wytrawnego bialego wina.
> Gotowalam to na wolnym ogniu az do calkowitego wyparowania wina.
Nastepnie
> ochlodzilam i wymieszalam dokladnie z maselkiem. Na kazdej piersi ulozylam
> troche masla a nastepnie dokladnie je zwinelam (niestety mieso mialo male
> dziurki wiec w efekcie spielam je wykalaczkami i zasznurowalam - dzieki
temu
> nic nie wylecialo podczas smazenia - no prawie nic ;-)). Gotowe kotlety
> ulozyłam na patelni z rozgrzanym maselkiem i oliwa z oliwek i zrumienilam,
> nastepnie podlalam lekko winem i dusilam do czasu, gdy mieso sie
calkowicie
> usmazylo. Wyszly pyszne !!!! Moze nie jest to rewolucja kulinarna ale
> polecam - wnosi swiezy powiew do klasycznego dania. Smacznego
> Herbatka
>
> --
> Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|