Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bylo o sushi? Re: bylo o sushi?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: bylo o sushi?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!news.polbox.pl!not-for-ma
il
From: "Joe" <7...@a...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bylo o sushi?
Date: Thu, 28 Feb 2002 11:45:21 +0100
Organization: Polbox On-Line Service Sp. z o.o.
Lines: 38
Message-ID: <a5l2p4$suq$1@news.polbox.pl>
References: <a5e8b9$i4a$1@news.polbox.pl> <3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: janikowe.firmphone.com
X-Trace: news.polbox.pl 1014894180 29658 213.241.37.66 (28 Feb 2002 11:03:00 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Feb 2002 11:03:00 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:97985
Ukryj nagłówki

Juz pisze!
Niestety Bozia nie dala, nie umiem zrobic strony WWW wiec bede pisac tutaj.

Wszystkie potrzebne skladniki bez klopotu mozna kupic w sklepach z azjatycka
zywnoscia.
Potrzebne bedzie:
- ryz sushi (czasem nawet jest w marketach)
- wodorosty (takie kwadratowe blaty)
- pasta wasabi (ja kupuje w proszku i rozrabiam z woda)
- ocet ryzowy
- wino Mirin

Oraz:
- avocado
- ogorek
- jajka do zrobienia omleta (o tym potem)
- paluszki krabowe (takie z zalewy)
- bardzo swiezy losos

Najwazniejsze jest gotowanie ryzu. Zanim dorwalam przepis taki z prawdziwej
japonskiej kuchni zepsulam kilka porcji.
2 1/2 szklanki ryzu trzeba dobrze oplukac na sicie (zeby woda byla czysta) i
odstawic na jakis czas. Potem zalac 2 3/4 szkl. wody.
Jak sie zagotuje (na srednim ogniu), przykrecic gaz i gotowac 15 min. NIE
PODNOSIC POKRYWKI. Potem zgasic gaz, odczekac 15 min (nie zagladac). Potem
przemieszac czyms drewnianym, podlozyc pod pokrywke sucha sciereczke,
przykryc i odstawic na 10 min.
W malej miseczce rozmieszac 5 lyzek octu ryzowego, 2 lyzki cukru, 2 lyzki
wina Mirin, 1 lyzeczke soli i troche wody.
Ryz wywalic z gara na plaska salaterke (nie metalowa) i szybko studzac
mieszajac skropic tym roztworem.
To nie jest takie straszne, jak wyglada. W tej czesci najwazniejszym
urzadzeniem jest minutnik Na prawde trzeba scisle przestrzegac tych zalecen.
Ciag dalszy nastapi.

Joanna


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.02 Joe
09.03 m...@p...onet.pl
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6