Data: 2004-10-24 11:06:02
Temat: Re: chleb
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Kratylos wrote:
> On Sat, 23 Oct 2004 13:57:11 +0200, Kot wrote:
>
>
>>ustawiamy piekarnik z termoobiegiem na 250 st na pare minut.
>
>
>>Do nagrzanego piekarnika wstawiamy chlebek na 45 min.
>>
>
> czyli teraz mam miec wlaczona przez cale 45 min grzalke tak aby
> utrzymywana byla tem 45 stopni?
> czy tylko termoobieg
> Ja przy wlaczonym termoobiegu mam wlaczona tylko dolna grzalke czy w tym
> przypadku mam tez obawiac sie o skorke jej spieczenie?
Na takie pytanie nie jestem w stanie Ci odpowiedziec, bo kazdy piekarnik
jest inny i trzeba go wyczuc. Powinna byc caly czas temperatura 250
stopni, ale powinienes co jakis czas sprawdzac, czy sie skorka za bardzo
nie przypieka - wtedy nalezy przykryc chleb folia aluminiowa od gory i
piec az bedzie gotowy.
Kot, co wczoraj zrobil papryke faszerowana w kolorach haloweenowych -
pomaranczawa i spieczona na czarno od gory ;))
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|