Data: 2001-07-24 10:04:15
Temat: Re: cholesterol
Od: "Gandalf" <G...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ula Głuszek" <u...@g...pl> napisał w wiadomości
news:9j8md0$b0f$1@news.tpi.pl...
[...]
> (kolejny bol), uzywam juz tylko oliwe z oliwek, duzo kefikrow, wedlinki
[...]
Spróbuj jeszcze oprócz oliwy z oliwek, tłoczonych na zimno olei lnianego,
rzepakowego, słonecznikowego, kukurydzianego. Mają więcej niż oliwa z
oliwek nienasyconych kwasów tłuszczowych, obniżających poziom cholesterolu.
Poza tym mają własny, konkretny smak. Fakt, niektórzy go nie lubią, ale inni
za to uwielbiają.
Aha, tłoczonych na zimno olei nie powinno się używać do smażenia.
Jeśli brak Ci pomysłów na potrawy bez cholesterolu, to zajrzyj na:
http://puszkkka.spinacz.pl
Praktycznie wszystkie z grupy wegańskie (bez mleka, jaj, cukru, miodu)
powinny być OK.
Pozdrawiam,
Gandalf (AB)
|