Data: 2006-08-07 09:53:08
Temat: Re: chorwacja
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Y napisał(a) 6/08/2006 11:28:
> Moze mi ktos poradzic jakie produkty warto wziac z Polski a
> z jakich warto korzystac na miejscu (co tansze lub czego brak)?
> Zakladajac oczywiscie kuchnie we wlasnym wydaniu (kucharz poczatkujacy)
> i zapewne beda przewazaly makarony z sosami bo to chyba najlatwiejsze.
> Nie wiem jak z miesem i wedlinami w chorwacji...czegos sie wystrzegac ?
Ja będąc parę lat temu w Chorwacji (Makarska) przeżyłam praktycznie dwa
tygodnie na kruhu (ichniejszy chleb, bardziej przypominający naszą bułkę) i
świeżych pomidorach. I to nie ze względów oszczędnościowych, tylko to było
po prostu tak pyszne... Żadne pomidory mi nie smakują od powrotu do Polski.
Tylko radzę kupować na jakimś bazarku, taniej.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|