Data: 2002-01-17 13:00:34
Temat: Re: chrupiące schabowe
Od: "Marek Lang" <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:a26hcs$ofg$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:a26gtj$nj6$1@news.onet.pl...
> > > A solisz schabowe?
> > > Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
> > > niechrupiąca, to ciapowata.
> > > Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
> > > --
> > > Joanna
> > > http://jduszczynska.republika.pl
> > >
> > Solę.
> > Wybacz moje głupie pytanie. Mam posolić kotlety po upieczeniu, czy jajko
w
> > którym panieruję kotlety?
>
> Ja nie solę wcale... Wczuwam się w naturalny smak...;-)
Witam,
Sole mieso przed rozbiciem. Po rozbiciu obtaczam - najpierw w mace, potem w
jajku potem w bulce. Smaze w wysokiej temperaturze (krotko). Wychodza
chrupiace.
Pozdrawiam,
Marek
|