Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!sunqbc.risq.qc.ca!w
esley.videotron.net!weber.videotron.net.POSTED!not-for-mail
From: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <GTJc6.13350$xh7.129191@weber.videotron.net>
<N...@r...com.pl>
Subject: Re: ciasto bananowe
Lines: 39
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Message-ID: <sdKd6.9190$dm1.160106@weber.videotron.net>
Date: Tue, 30 Jan 2001 20:52:37 -0500
NNTP-Posting-Host: 24.200.5.158
X-Complaints-To: a...@v...net
X-Trace: weber.videotron.net 980905944 24.200.5.158 (Tue, 30 Jan 2001 20:52:24 EST)
NNTP-Posting-Date: Tue, 30 Jan 2001 20:52:24 EST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:42501
Ukryj nagłówki
"Klient - rzeczoznawcyap - info" <i...@r...com.pl> wrote >
> > Fudge i Sucre a la creme.
> > pozdrawiam
> > Ania
> >
>
> A co to?
>
> --
> Maya
Sucre a la crem robi sie tak :
2 szklanki cukru brazowego
2 szklanki smietany 38%
2 lyzki stolowe masla
Wymieszac wszystko razem i zagotowac,
zmniejszyc gaz, prad czy ogien i gotowac bardzo wolno
na zloty kolor. Dobre jest wtedy gdy mala kropelka mikstury
puszczona do naczynia z zimna woda zastgnie.
Wtedy wylac na posmarowana maslem forme i zostawic w chlodnym miejscu
do zastygniecia. Po zastygnieciu ma to konsystencje dobrej krowki wlasnie.
Kroic na kwadraty i zajadac :))
Przed ylaniem do formy mozna dodaczapach waniliowy,
orzechy czy tez inne frykasy .
Sucre a la crem mozna zrobic w kuchence mikrofalowej. Szybciej sie robi
ale trzeba bardzo duze naczynie bo rosnie i kipi.
Fudge robi sie z mlekiem skondensowanym i czekolada
podobnie jak sucre a la crem.
Jesli kogos bedzie to interesoawlo to moge
podac szczegolowy przepis.
pozdrawiam
Ania
|