Data: 2001-01-31 01:52:37
Temat: Re: ciasto bananowe
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Klient - rzeczoznawcyap - info" <i...@r...com.pl> wrote >
> > Fudge i Sucre a la creme.
> > pozdrawiam
> > Ania
> >
>
> A co to?
>
> --
> Maya
Sucre a la crem robi sie tak :
2 szklanki cukru brazowego
2 szklanki smietany 38%
2 lyzki stolowe masla
Wymieszac wszystko razem i zagotowac,
zmniejszyc gaz, prad czy ogien i gotowac bardzo wolno
na zloty kolor. Dobre jest wtedy gdy mala kropelka mikstury
puszczona do naczynia z zimna woda zastgnie.
Wtedy wylac na posmarowana maslem forme i zostawic w chlodnym miejscu
do zastygniecia. Po zastygnieciu ma to konsystencje dobrej krowki wlasnie.
Kroic na kwadraty i zajadac :))
Przed ylaniem do formy mozna dodaczapach waniliowy,
orzechy czy tez inne frykasy .
Sucre a la crem mozna zrobic w kuchence mikrofalowej. Szybciej sie robi
ale trzeba bardzo duze naczynie bo rosnie i kipi.
Fudge robi sie z mlekiem skondensowanym i czekolada
podobnie jak sucre a la crem.
Jesli kogos bedzie to interesoawlo to moge
podac szczegolowy przepis.
pozdrawiam
Ania
|