Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.nask.pl!enews.sgi.com!tdsnet-tran
sit!newspeer.tds.net!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-post-01!supernews.com!corp.supernew
s.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ciasto chlebowe mi rośnie i...
Date: Sat, 22 May 2004 10:38:24 -0700
Organization: BassettStudio.com
Message-ID: <4...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <c8l3ik$5ic$1@news.onet.pl> <4...@o...com>
<c8mpa0$8qn$1@topaz.icpnet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 30
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:202577
Ukryj nagłówki
Basiek wrote:
> > Dla kontrastu, polecam chleb Krolewny Fiony, ktory jest w archiwum -
> ciasto na
> > ten chleb wrecz wlewa sie do formy, jest takie rzadkie, a chleb wychodzi
> > wspanialy. I szybko.
> > MB
>
> Szukam, szukam, ale znalezc nie moge tego chleba, wszedzie tylko sa opinie
> na jego temat i ewentualne uwagi, a przepisu nie widze.
> Prosze, daj mi linka do niego.
> Dzieki.
> Pozdrawiam.
> Basiek.
Pierwsza wiadomosc w tym watku ma przepis, dalsze maja komentarze.
http://tinylink.com/?hRHRNOcGeb
Ja robilam ten chleb z dodatkiem sera (ostrego cheddar), z dodatkiem kminku i
lyzki miodu, i z dodatkiem suszonych pomidorow i ziol, pieczony jak focaccia
w duzej plaskiej blasze.
Co do sposobow pieczenia: ja ciasto wstawiam do pieca na rosniecie i juz tej
blachy nie ruszam, zeby nie klapnelo, tylko gdy wyrosnie, podnosze
temperature pieca i pieke az zloty.
Magdalena Bassett
|