Data: 2004-05-22 17:38:24
Temat: Re: ciasto chlebowe mi rośnie i...
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basiek wrote:
> > Dla kontrastu, polecam chleb Krolewny Fiony, ktory jest w archiwum -
> ciasto na
> > ten chleb wrecz wlewa sie do formy, jest takie rzadkie, a chleb wychodzi
> > wspanialy. I szybko.
> > MB
>
> Szukam, szukam, ale znalezc nie moge tego chleba, wszedzie tylko sa opinie
> na jego temat i ewentualne uwagi, a przepisu nie widze.
> Prosze, daj mi linka do niego.
> Dzieki.
> Pozdrawiam.
> Basiek.
Pierwsza wiadomosc w tym watku ma przepis, dalsze maja komentarze.
http://tinylink.com/?hRHRNOcGeb
Ja robilam ten chleb z dodatkiem sera (ostrego cheddar), z dodatkiem kminku i
lyzki miodu, i z dodatkiem suszonych pomidorow i ziol, pieczony jak focaccia
w duzej plaskiej blasze.
Co do sposobow pieczenia: ja ciasto wstawiam do pieca na rosniecie i juz tej
blachy nie ruszam, zeby nie klapnelo, tylko gdy wyrosnie, podnosze
temperature pieca i pieke az zloty.
Magdalena Bassett
|